Menu


Restauracja Patio Prowansja

Menu

Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów w związku z czym czas przygotowywania może wynosić do 30 minut.

Przystawki /sałaty/ zupy

29 zł

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem podane z bagietką pesto

19 zł

Pieczony ser camembert z figami, pigwą oraz żurawiną z dodatkiem migdałów i orzechów

29 zł

Tatar wołowy z żółtkiem, piklami, oliwą pietruszkową i chipsem z chleba

22 zł

Sałata z tofu z tymiankiem, pomidorkami, rzodkiewką i pestkami dyni

22 zł

Sałata ze smażonym kurczakiem w miodzie i occie balsamicznym, pomidorkami, rzodkiewką i pestkami dyni

29 zł

Bouillabaisse - zupa rybna z południa Francji gotowana na wywarze warzywnym z łososiem, krewetkami i mulami, podana z bagietką pesto

15 zł

Krem z selera z kurkami, warzywami i oliwą pietruszkową

15 zł

Zupa sezonowa (zapytaj obsługę)

Dania główne

28 zł

Bakłażan zapiekany z warzywami i serem Grana Padano

28 zł

Kotlet schabowy z kością moczony w mleku i maślance, podany z kwaszoną kapustą zasmażaną z boczkiem i puree ziemniaczanym

30 zł

Roladka z nogi kurczaka faszerowana kurkami podana z puree ziemniaczanym, warzywami (marchewka, seler, cukinia) i sosem orzechowym

32 zł

Bœuf bourguignon Wołowina duszona w czerwonym winie z boczkiem, pieczarkami i cebulką perłową, podana z gnocchi

75 zł

Stek z sezonowanego antrykotu z masełkiem ziołowym, polentą tymiankową z suszonym pomidorem i warzywami

38 zł

Łosoś podany z sosem daktylowym z dodatkiem cytryny z polentą tymiankową z suszonym pomidorem i warzywami

32 zł

Wolno gotowana polędwiczka w ziołach owinięta krepiną i szynką podana z gnocchi i warzywami

29 zł

Pieczona karkówka z kwaszoną kapustą zasmażaną z boczkiem podana z gnocchi i sosem pieczeniowym

Desery

16 zł

Mus czekoladowy na kruchym spodzie podany z owocami i musem mango

17 zł

Eton mess - deser z malinami, bezą i kremem z mascarpone

18 zł

Sernik z pianką i kruszonką kakaową

16 zł

Lody waniliowe z owocami sezonowymi i bitą śmietaną

16 zł

Sorbet cytrynowy podany z gorącymi śliwkami duszonymi w winie, kruszonką piernikową oraz gorzką czekoladą

Napoje sezonowe

16 zł

Gorąca herbata cytrusowa z miodem, imbirem, cytryną, pomarańczą z dodatkiem goździków i cynamonu

16 zł

Gorąca herbata z rozmarynem, grejpfrutem, pieprzem i syropem malinowym

16 zł

Grzane białe wino z gruszką i goździkami

16 zł

Grzane wino czerwone

Napoje

9 zł

Kawa/kawa biała/espresso

11 zł

Herbata

8 zł

Sok pomarańczowy/jabłkowy

8 zł

Cola/sprite/fanta

8zł / 20 zł

Woda mała / duża

Alkohole

59 zł/but. 12 zł/kieliszek

Lamita (czerwone)

59 zł/but. 12 zł/kieliszek

Lamita (białe)

99 zł/but. 18 zł/kieliszek

Tuatara (białe)

75 zł/but. 15 zł/kieliszek

Merlot (czerwone)

190 zł/butelka

Barolo (czerwone)

160 zł/butelka

Chablis (białe)

89 zł/but. 15 zł/kieliszek

Prosecco

20 zł

Aperol Spritz

Piwo

12 zł/0,5l

Lech Pils

Restauracja Patio Prowansja
Plac Kolegiacki 5
61-841 Poznań

Codziennie od godziny
12.00 - 23.00